Άκρως!!! χριστουγεννιάτικη συνταγή για πεντανόστιμες δίπλες!

Ήρθε η ώρα να μυρίσει το σπίτι μας Χριστούγεννα με σπιτικές όλο γλύκα μυρωδιές!

Πάμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα δίπλες με πορτοκάλι για να υποδεχθεί το σπίτι ζεστά και νόστιμα τα φετινά Χριστούγεννα! Μια παραδοσιακή συνταγή από την Οικογένεια Χριστοδούλου ιδανική και ιδιαίτερη να συνοδεύσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 3 – Μέτρια

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια φυσικός χυμός Πορτοκάλι 100% Οικογένεια Χριστοδούλου 

1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)

200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

200 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 αυγά

200 γραμμάρια γάλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες

για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:

500 γραμμάρια νερό

500 γραμμάρια ζάχαρη

μέλι

ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει σε κανονική θερμοκρασία. Μόλις πάρει μια βράση (γύρω στα 5 λεπτά)  το σιρόπι είναι έτοιμο.

Για τη ζύμη:

Ρίχνουμε και ανακατεύουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα ακόλουθα υλικά με την παρακάτω σειρά: 200 γραμμάρια γάλα φρέσκο, 200 γραμμάρια φυσικό χυμό Πορτοκάλι 100% Οικογένεια Χριστοδούλου, 200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ένταση για να ανακατευτούν καλά και ομοιόμορφα. Μόλις δημιουργηθεί μια μαλακή κι ενιαία μάζα σταματάμε το χτύπημα με τον γάντζο.

Στη συνέχεια βάζουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι έως 1.500 γραμμάρια (όσο τραβήξει το μίγμα μας), το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Αρχίζουμε να δουλεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφήσει όλο το αλεύρι και να αποκτήσει σώμα η ζύμη και γίνει ευκολοδούλευτη και ελαστική.

Σκεπάζουμε τέλος με μια πετσέτα κουζίνας τη ζύμη και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 20 λεπτά.

Μόλις η ζύμη ξεκουραστεί και απελευθερώσει όλα τα αρώματα της την ανοίγουμε με έναν πλάστη λεπτό σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού.

Εν συνεχεία σε λωρίδες διαχωρίζουμε κάθετα τη ζύμη και στη συνέχεια υπολογίζουμε τα κομμάτια που θα κόψουμε ώστε να μπορούν να τυλιχτούν σε ρολάκια μεσαίου μεγέθους φέρνοντας τις άκρες προς τα μέσα, ύψους 20 εκατοστών τουλάχιστον μετρώντας από τη μια ως την άλλη άκρη.

Για να μην ξεραθεί η ζύμη φροντίζουμε να κάνουμε γρήγορες κινήσεις στο τηγάνισμα με μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και διογκωθούν, αυτόματα καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ καλά ψημένες και τις βγάζουμε από το τηγάνι τοποθετώντας τες  πάνω σε σε ένα σκεύος, κατά προτίμηση μια πιατέλα σερβιρίσματος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

Πρόταση σερβιρίσματος

Όταν στραγγίσουν οι δίπλες μας με μια τρυπητή κουτάλα, τις βυθίζουμε στο σιρόπι και τις στρώνουμε ομοιόμορφα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος. Ιδανικά με ένα κουτάλι ραντίζουμε μέλι κάθε δίπλα, γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά και μπόλικο καρύδι για επιπλέον γεύση και τραγανότητα.

Καλή μας απόλαυση και χρόνια πολλά!

#christmassweets #juice #drink #christodouloufamily #juice #nutriciousdelicious #greekfruits #wellness #wellbeing #christmas2024

More from Christodoulou Family

Ποιος χυμός φρούτου είναι πιο ωφέλιμος από το ίδιο το φρούτο;

Ένας χυμός ροδιού αλλάζει όσα θεωρούνταν δεδομένα. Ως γνωστόν, στο πλαίσιο μιας...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *