Μπάρες πρωινού με χυμό πορτοκάλι 100% Οικογένεια Χριστοδούλου

Αν είσαι από τους τύπους που παίρνουν το πρωινό τους στο χέρι τότε η παρακάτω συνταγή είναι ότι πρέπει για σένα!

Γευστική, σούπερ θρεπτική και εύκολη!

Υλικά:

½ κούπας χυμό πορτοκάλι 100% Οικογένεια Χριστοδούλου

1/3 κούπας αποξηραμένα βερίκοκα και cranberries

2/3  κούπας λιωμένο βούτυρο

¾ κούπας καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 ¼  κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½  κούπας νιφάδες βρώμης

½ κουτ. γλυκού baking powder

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί. Μουλιάστε τα βερίκοκα και τα κράνμπερι σε ζεστό χυμό πορτοκαλιού 100% Οικογένεια Χριστοδούλου για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και κρατήστε στην άκρη το χυμό.

Χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τον κρατημένο χυμό πορτοκαλιού και το αυγό. Προσθέστε στη συνέχεια το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Τέλος ρίξτε τα βερίκοκα, τα κράνμπερι και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα και στη συνέχεια κόψτε το μείγμα σε ράβδους.

 

More from Christodoulou Family

Τι να έχω μαζί μου σε μία ημερήσια πεζοπορία

Μία βόλτα στη φύση είναι ωφέλιμη τόσο για την υγεία όσο και...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *