Ποιος χυμός φρούτου είναι πιο ωφέλιμος από το ίδιο το φρούτο;

Ένας χυμός ροδιού αλλάζει όσα θεωρούνταν δεδομένα.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, όσα περισσότερα φρέσκα φρούτα καταναλώσουμε, τόσο το καλύτερο. Τα φρούτα είναι άλλωστε πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών, όπως οι φυτικές ίνες.

Από τα πιο πολύτιμα φρούτα, με εξαιρετικά οφέλη για τον οργανισμό, το όμορφο και μεγαλοπρεπές ρόδι δεν είναι τυχαία σύμβολο ζωής και καλοτυχίας. Ανάμεσα στις αρετές του, συναντάμε τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βοήθεια στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Είναι αντιαλλεργικό, αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά της οστεοαρθρίτιδας και των μολύνσεων αλλά και εμποδίζει τη γήρανση του οργανισμού. Το φρούτο-στολίδι έχει εκτός από τη νοστιμιά, πληθώρα λόγων για να γίνει αγαπημένο κομμάτι της διατροφής μας. Όσον αφορά μάλιστα στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το ρόδι κερδίζει στα σημεία τόσο το κόκκινο κρασί όσο και το πράσινο τσάι.

Ρόδι, πολύτιμο και μεγαλοπρεπές φρούτο

Αν ήδη τρώτε ρόδια, τα προσθέτετε σε σαλάτες ή προτιμάτε τον χυμό τους- ένα «ελιξήριο» υγείας για όλο τον χρόνο- θα ενδιαφέρεστε να μάθετε τι έδειξε μια σχετική κλινική και εργαστηριακή έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1). Η λευκή σάρκα και η φλούδα του συγκεκριμένου φρούτου είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή, που αποτελούν φυτοχημικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η εν λόγω έρευνα έδειξε πως ένας καινοτόμος ελληνικός χυμός ροδιού είναι πιο αντιοξειδωτικός από αυτόν που θα στύβαμε στο σπίτι με έναν κοινό αποχυμωτή και αυτό εξαιτίας του πρωτοποριακού τρόπου χυμοποίησής του. Ο τελευταίος επιτρέπει την εκχύλιση μέρους των πολυφαινολών από τη φλούδα στο χυμό, κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε στο σπίτι. Μάλιστα, επακόλουθη έρευνα του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας(2), έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά σε αυτόν το φυσικό χυμό ροδιού, χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό ειδικά όταν έχει καταπονηθεί, βοηθώντας με την αντιοξειδωτική τους δράση την ποιότητα του αίματος και την καταστολή των «τοξινών» που παράγονται.

Χυμός Ρόδι Οικογένεια Χριστοδούλου
Χυμός Ρόδι Οικογένεια Χριστοδούλου

Πρόκειται για τον χυμό ροδιού της Οικογένειας Χριστοδούλου. Παράγεται από δυόμισι ζουμερά ρόδια της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και γλυκά ρόδια Ερμιόνης που στύβονται μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος των πολυφαινολών του ροδιού εμπεριέχεται στη φλούδα, η καινοτόμος διαδικασία που εφαρμόζεται για την παραγωγή του, εξασφαλίζει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση.

Επιπλέον, ο φυσικός χυμός ρόδι Οικογένεια Χριστοδούλου στηρίζει κάθε χρόνο το έργο του ΑγκαλιάΖΩ-Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου με μέρος των κερδών από τις πωλήσεις του.

*Βιβλιογραφία

  1. Chrysoula M. Matthaiou et al, Pomegranate juice consumption increases GSH levels and reduces lipid and protein oxidation in human blood, Food and Chemical Toxicology 73 (2014) 1–6
  2. Eirini Manthou et al, Effect of pomegranate juice consumption on biochemical parameters and complete blood count, EXPERIMENTAL AND THERAPEUTIC MEDICINE 14: 1756-1762, 2017

 

More from Christodoulou Family

Χριστουγεννιάτικο Eggnog με Φυτικό Ρόφημα Αμύγδαλο

Μια εύκολη vegan απολαυστική συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Eggnog,με Φυτικό Ρόφημα Αμύγδαλο που...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *