Σιμιγδαλένιος χαλβάς με χυμό Πορτοκάλι

Καθώς η νηστεία της Σαρακοστής συνεχίζεται, σας έχουμε νόστιμη συνταγή του παραδοσιακού σιμιγδαλένιου χαλβά με μια παραλλαγή: φρέσκια γεύση και άρωμα πορτοκαλιού! Τι πιο δροσιστικό και μυρωδάτο για το γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι;

Ας δούμε τη συνταγή:

Υλικά:

  • 90 γραμ. ελαιόλαδο
  • 360 γραμ. λεπτό σιμιγδάλι
  • 700 ml  νερό
  • 250 ml. φυσικός χυμός 100% Πορτοκάλι Οικογένεια Χριστοδούλου
  • 540 γραμ. υποκατάστατο ζάχαρης (π.χ. ζάχαρη καρύδας)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα τριμμένα στο μπλέντερ (προαιρετικά)

 

Οδηγίες:

  • Αρχικά βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Τα ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί (περίπου 15 λεπτά).
  • Προσθέτετε το φυσικό χυμό 100% Πορτοκάλι Οικογένεια Χριστοδούλου και το νερό και ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης και την κανέλα.
  • Βάζετε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα (προαιρετικά).
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Μεταφέρετε σε μια φόρμα της επιλογής σας, αφού πρώτα πασπαλίσετε τον πάτο του ταψιού με τριμμένη καρύδα
  • Σκεπάζετε τη φόρμα με μια πετσέτα για τουλάχιστον μισή ώρα και αφήστε το χαλβά να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε.

Καλή επιτυχία!

More from Christodoulou Family

Τροπικό πράσινο smoothie

2* 250ml χυμός KIWI «Οικογένεια Χριστοδούλου» (για 3 μερίδες) 1 παγωμένη καθαρισμένη...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *