Ποιος χυμός μειώνει τον κίνδυνο για άνοια;

χυμός πορτοκάλι

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ένα ποτήρι χυμού καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο για άνοια σχεδόν κατά 50%. Ένας ακόμα λόγος για να πίνετε αυτόν τον χυμό καθημερινά!

Είναι γνωστά τα οφέλη του πορτοκαλιού στην τόνωση του ανοσοποιητικού χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν. Μια νέα μελέτη όμως, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Neurology, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού με χυμό πορτοκάλι σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας.
Στη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ συμμετείχαν περίπου 28.000 ηλικιωμένοι άνδρες των οποίων οι διατροφικές συνήθειες παρακολουθούνταν για 20 χρόνια, αρχίζοντας από την ηλικία των 51 ετών. Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνδρες που έπιναν ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ήταν κατά 47% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν μειωμένες δεξιότητες σκέψης σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από μία μερίδα χυμού πορτοκαλιού τον μήνα.

άνοια

«Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου», δήλωσε η ο επικεφαλής της μελέτης Changzheng Yuan.

άνοια χυμός πορτοκάλι

Η άνοια έχει χαρακτηριστεί ως η επιδημία του 21ου αιώνα και αναφέρεται σε συμπτώματα που σχετίζονται με μείωση της μνήμης, ή άλλων δεξιοτήτων σκέψης, που είναι αρκετά σοβαρές για να μειώσουν την ικανότητα του ασθενούς να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν τη νόσο αλλά οι νέες ενδείξεις επισημαίνουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και το κατά πόσο επιδρά στην ευρυθμία του εγκεφάλου.

χυμός πορτοκάλι

Ιδανικός χυμός για όλη την οικογένεια είναι ο μοναδικός φυσικός χυμός πορτοκάλι 2 λίτρων Οικογένεια Χριστοδούλου με γλυκά πορτοκάλια από την Άρτα, τη Λακωνία και την Αργολίδα. Φυσικά χωρίς ζάχαρη ή συντηρητικά!

χυμός πορτοκάλι

Ανακαλύψτε όλη τη σειρά των χυμών Οικογένεια Χριστοδούλου!

 

More from Οικογένεια Χριστοδούλου

Χυμός πορτοκάλι και πρόληψη καρκίνου

Νέα έρευνα, η οποία δημοσιοποιήθηκε σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, δείχνει ότι η...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *