Χριστουγεννιάτικο κέικ με ρόδι

Απλό, ελαφρύ και νόστιμο κέικ με χυμό ρόδι οικογένεια Χριστοδούλου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1  φλιτζάνι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο ή λάδι
  • 1/2 του φλιτζανιού χυμό ροδιού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

  • 1 κ.σ. χυμό ρόδι οικογένεια Χριστοδούλου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • Σπόρους ροδιού για διακόσμηση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό του ροδιού (https://christodouloufamily.gr/blog/product/pomegranate-juice/),  το βούτυρο και τα αυγά με σύρμα ή στο μίξερ για πιο γρήγορα.

Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 40’-45’. Δοκιμάζοντας με μαχαιράκι ,αν βγαίνει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15’ περίπου και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό από ρόδι και περιχύνουμε το κέικ.

Τέλος, το διακοσμούμε με σπόρους ροδιού.

 

More from Μάρι Πολωλού

Ρόδι… το τυχερό και όχι μόνο!

Εδώ και αιώνες την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την παράδοση, όλοι υποδεχόμαστε τον...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *