Η Τζένη Μπουλμέτη “ανεβαίνει” στο Έβερεστ για καλό σκοπό!

Τζένη Μπουλμέτη

Φαντάζεστε έναν ποδηλάτη να κάνει 8.848 μέτρα ανάβασης, όσο δηλαδή το υψόμετρο του Έβερεστ, χωρίς διάλειμμα; Η πρωταθλήτριά μας στο τρίαθλο, Τζένη Μπουλμέτη, είναι η πρώτη Ελληνίδα που το τολμά!

«Νιώθοντας την ανάγκη για αγωνιστική δράση, την ανάγκη να υποστηρίξω ότι υπάρχει δραστηριότητα, αθλητισμός, ζωή και ενέργεια μέσα στις δύσκολες συνθήκες του lockdown, γεννήθηκε μια τρελή ιδέα! Να κάνω vEveresting», δηλώνει με ενθουσιασμό η Τζένη Μπουλμέτη.

Τι ακριβώς θα κάνει;

Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smart trainer θα συμπληρώσει με το ποδήλατό της 8.848 μέτρα ανάβασης, όσο χρειάζεται δηλαδή για να φτάσει κάποιος στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, από το σαλόνι της. Πρόκειται για μια πρόκληση που ονομάζεται vEveresting, μια προπόνηση πολύ δύσκολη και σωματικά και ψυχολογικά. Θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου στις 6.30 το πρωί να ανεβαίνει την διαδρομή Alpe du Zwift υπολογίζοντας 15-18 ώρες συνεχόμενης ποδηλασίας. Χωρίς να μεσολαβεί ύπνος και χωρίς χρονικό περιορισμό! Θα επαναλάβει τη διαδρομή 8.5 φορές για να συμπληρώσει 8.848 μέτρα σε συγκεκριμένη ανηφόρα, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τον ίδιο δρόμο.

«Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν μέσα στο σαλόνι μου, δίνοντας το μήνυμα #stayhome #staysafe, δίνοντας κίνητρο και παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει η ίδια. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται το εγχείρημα στο διαδίκτυο από γυναίκα στην Ελλάδα. Επιπλέον, μετράει λίγους τερματισμούς εντός και εκτός σπιτιού στο παγκόσμιο hall of fame.

Για καλό σκοπό

Μαζί της σε αυτή την επίπονη προσπάθεια θα βρίσκεται από το δικό της σπίτι και η συναθλήτριά της, Πασχαλίνα Λιούτα. Οι δύο τους θα ξεκινήσουν αυτή την διαδρομή για έναν ακόμα καλό σκοπό: να βοηθήσουν τo σωματείο “ΠΝΟΗ– Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού”, να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσό για την αγορά 2 συστημάτων υποστήριξης αναπνοής για νεογνά για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων “Π&Α. Κυριακού”, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, στο ακόλουθο link: www.supportmazi.gr/everestingchallenge4pnoe

Όλοι μπορούν να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας, ποδηλατώντας μαζί τους για όσo διάστημα επιθυμούν. Απλώς επιλέγουν “Ride With Jenny Boulmeti” ή “Ride With Pascalina Liouta”, μέσω της πλατφόρμας Zwift.

Η ομάδα επικοινωνίας είναι το swimbikerun.gr το οποίο θα καλύψει το event με live ανταποκρίσεις.

 

More from Οικογένεια Χριστοδούλου

Η Τζένη Μπουλμέτη “ανεβαίνει” στο Έβερεστ για καλό σκοπό!

Φαντάζεστε έναν ποδηλάτη να κάνει 8.848 μέτρα ανάβασης, όσο δηλαδή το υψόμετρο...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *