Μαμά, θέλω ρόδι τώρα!

χυμός ρόδι

Ήταν ένας βασιλιάς, ένας δράκος κι ένα αγόρι που ανακάλυψε το στυμμένο χυμό ρόδι που θα τον έκανε δυνατό. Και μια μαμά που βρήκε τη λύση.

Ο μικρός ήταν απόλυτος. Ήθελε να δοκιμάσει ρόδι και μάλιστα γρήγορα. “Θέλω να δω αν θα με κάνει δυνατό, όπως το βασιλόπουλο”, μου λέει. Κατάλαβα. Έμαθαν στον παιδικό σταθμό για το ρόδι και η δασκάλα τους είπε το παραμύθι της Ροδιάς. Ήταν, λέει, ένας βασιλιάς με τρεις γιους που ήθελαν να παντρευτούν την ίδια νύφη. Έτσι, εκείνος που θα κατάφερνε να φέρει ένα ρόδι από τη ροδιά που είχαν στο χωράφι, θα ήταν άξιος να πάρει τη βασιλοπούλα. Τα ρόδια, όμως, τα έτρωγε κάθε βράδυ ένας δράκος. Οι δύο πρώτοι γιοι απέτυχαν γιατί τους πήρε ο ύπνος κάτω από τη ροδιά κι έτσι ο μικρότερος γιος έκοψε ένα ρόδι κι άρχισε να το τρώει σπυρί-σπυρί ώσπου ξημέρωσε κι έπιασε το δράκο.

Η αλήθεια είναι ότι ρόδι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ να δώσω στο γιο μου. Μήπως είχε φτάσει η ώρα; Αγοράσαμε, λοιπόν, δύο-τρία ρόδια και ξεκίνησε η ταλαιπωρία του καθαρίσματος, μέχρι να του βγάλω να δοκιμάσει μια μικρή χούφτα σπόρια. “Αυτό είναι όλο; Δεν μου αρέσει γιατί είναι μόνο κουκούτσια”, μου λέει. Απογοήτευση. Έπρεπε να τραβήξω γρήγορα το χαρτί του στυμμένου χυμού μήπως και καταφέρω να σώσω την παρτίδα.

Φτάνοντας στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ εντόπισε πρώτος το χυμό. “Κοίτα μαμά! Το μπουκάλι δείχνει πολλά κουκούτσια από ρόδια”. Το παίρνω και διαβάζω: 100% φυσικός χυμός από ελληνικά ρόδια, χωρίς συντηρητικά, χωρίς νερό, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για τον μικρό. “Μαμά, έχει το χρώμα από το σιρόπι μου αλλά είναι πιο γλυκό και πιο κρύο”, μου λέει καθώς πίνει το πρώτο του ποτήρι. “Πιάσε τώρα και το μπράτσο μου να δεις πώς φούσκωσε”, φωνάζει. Τρέμε δράκε! Ανακαλύψαμε οικογενειακώς το φυσικό χυμό ρόδι!

Tags from the story
,
More from Πένυ Αποστόλου

Το χειμώνα δεν τον θέλω!

Η αλήθεια είναι πως αν με ρωτούσατε πριν μερικά χρόνια, θα σας...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *