Είσαι fan του χυμού 100% πορτοκάλι της Οικογένειας Χριστοδούλου ; Ήξερες ότι εκτός από το να τον απολαύσεις σκέτο μπορείς κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσεις και σε συνταγή ;
Δες παρακάτω μια γευστική συνταγή για Muffins με παπαρουνόσπορο και χυμό πορτοκάλι.
Για τα Muffins θα χρειαστείς:
- 1 κούπα χυμό 100% πορτοκάλι Οικογένεια Χριστοδούλου
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. σούπας αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 κούπας λιωμένο βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, το χυμό πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υλικά του πρώτου μπωλ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να έχει παχιά συνοχή. Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα και σιγά σιγά με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες ψησίματος για muffin αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει ή καλύψει με χαρτάκια ψησίματος για cupcakes. Ψήνουμε για 11-15 λεπτά στους 180.
Μετά το ψήσιμο τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά προτού τα βγάλουμε από τη φόρμα ψησίματος
Καλή μας Όρεξη !