Ρόδι για κάθε ηλικία!!!

Οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί θεωρούσαν το ρόδι φρούτο θαυματουργό!

Σήμερα η σύγχρονη επιστήμη δείχνει ότι η σοφία των αρχαίων, είχε γερές βάσεις.Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C,A,E, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Ρόδι για προστασία του εγκεφάλου των μωρών.

Η προωρότητα και διάφορα νεογνικά προβλήματα μπορεί να θέσουν τον εγκέφαλο του μωρού σε κίνδυνο για ορισμένα είδη εγκεφαλικής βλάβης. Εάν υπάρξει έλλειψη οξυγόνου λόγω όχι καλά αναπτυγμένων πνευμόνων ή φτωχής λειτουργίας κυκλοφοριακού συστήματος ή δύσκολες συνθήκες τοκετού, ο εγκέφαλος του παιδιού μπορεί να μην πάρει το οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του (ισχαιμική υποταξία). Μια μελέτη που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Washigton απέδειξε ότι οι μητέρες που έπιναν χυμό ρόδι βοήθησαν το νεογνό να γίνει πιο ανθεκτικό σ’αυτές τις καταστάσεις και ν’αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι  χυμός ρόδι αναστέλλει τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων που οδηγεί στη νόσο Altzheimer. Όπως επίσης και ότι τα αντιοξειδωτικά του ροδιού καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Έτσι παρατηρείται βελτίωση της μνήμης.

Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, ανακουφίζει από τον πυρετό και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση. Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά εάν έχουν κρυολόγημα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό. Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση.

Φαίνεται λοιπόν η σύνδεση των συστατικών του ροδιού με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ποτέ δεν είναι αργά για ν’ αρχίσει το παιδί να πίνει φρέσκο χυμό ρόδι κάθε μέρα!

More from Μηνάς Αλεξανδράτος

Μαγνήσιο, Σύμμαχος Ηρεμίας και Υγείας!!

Το μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχείο πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Το...
Διάβασε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *