Ο πιο λαχταριστός και εύκολος χριστουγεννιάτικος κορμός με αφράτο παντεσπάνι και κρέμα σοκολάτας – βανίλιας, που έφτιαξε με 100% φυσικό χυμό πορτοκάλι Οικογένεια Χριστοδούλου ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης.
Αυτός ο χριστουγεννιάτικος κορμός (swiss roll) που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας, περιέχει 100% φυσικό χυμό Πορτοκάλι από επιλεγμένα, γλυκά πορτοκάλια της Άρτας, της Λακωνίας και της Αργολίδας. Κυκλοφορεί σε συσκευασία 2 λίτρων που φτάνει για όλη την οικογένεια και δεν περιέχει ζάχαρη ή συντηρητικά.
Για τον εύκολο και γρήγορο χριστουγεννιάτικο κορμό θα χρειαστείτε:
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
-60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-35 γρ. κακάο
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 βανιλίνη
-4 αυγά
-140 γρ. ζάχαρη
-30 ml ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
-2 κουτιά μόρφατ
-1 βανιλίνη
-200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-2 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπιασμα:
-φρέσκος χυμός πορτοκάλι “Οικογένεια Χριστοδούλου”
-άχνη για πασπάλισμα
-τριμμένη σοκολάτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ