Μάθετε ότι (FAQs)

Χρησιμοποιούνται συντηρητικά για τη διατήρηση των χυμών «Οικογένεια Χριστοδούλου»;

Κανένας από τους χυμούς «Οικογένεια Χριστοδούλου» δεν περιέχει συντηρητικά, όπως επιβάλει η νομοθεσία. Η διατήρηση τους, μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας τους.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν χυμό από «μη συμπυκνωμένο χυμό» και από « από συμπυκνωμένο χυμό»;

Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο επεξεργασίας:

  • Στο μη συμπυκνωμένο χυμό, γνωστό και ως Not From Concentrate (NFC), το φρούτο αρχικά χυμοποιείται, στη συνέχεια ο χυμός παστεριώνεται και τέλος συσκευάζεται. Ο χυμός περιέχει μόνο το δικό του φυσικό νερό, χωρίς την προσθ-αφαίρεση άλλων στοιχείων.
  • Στο συμπυκνωμένο χυμό το φρούτο χυμοποιείται, ενώ το φυσικό νερό του χυμού αφαιρείται για να παραχθεί μια συμπυκνωμένη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι το νερό προστίθεται στο συμπύκνωμα σε μεταγενέστερο χρόνο, ο χυμός παστεριώνεται και τέλος συσκευάζεται.

Είναι οι συσκευασίες «Οικογένεια Χριστοδούλου» ανακυκλώσιμες;

Όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι ανακυκλώσιμες.

Περιέχει ακτινιβολία η διαδικασία παστερίωσης;

Η παστερίωση είναι η διαδικασία της ήπιας θέρμανσης του χυμού, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καταστραφούν οι διάφοροι μικροοργανισμοί που εμπεριέχονται σε αυτόν. Η παραπάνω διαδικασία δεν περιλαμβάνει κανενός είδους ακτινοβολία.

Τι είναι η Tetra Pak συσκευασία;

Η συσκευασία Tetra Pak αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, καθένα από τα οποία δρα προστατευτικά ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες όπως το φως, η υγρασία, το οξυγόνο και οι μικροοργανισμοί. Παράλληλα, με τη χρήση της ασηπτικής τεχνολογίας εξασφαλίζεται το προϊόν και κατά τη διάρκεια της συσκευασίας. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ασηπτική επεξεργασία της Tetra Pak, επιτρέπουν στο χυμό να διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά του συσταστικά, το χρώμα, την υφή και τη γεύση του για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Επιπλέον, η Tetra Pak συσκευασία είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Είναι οι συσκευασίες «Οικογένεια Χριστοδούλου» BPA Free;

Οι συσκευασίες της Οικογένειας Χριστοδούλου είναι ασφαλείς γιατί είναι BPA-Free, δεν περιέχουν δηλαδή δισφαινόλη Α (BPA).