Ο Θησαυρός του μήνα

Στην Οικογένεια Χριστοδούλου εδώ και 2 γενιές προσφέρουμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης με φροντίδα και αγάπη. Δες τι κρύβει ο κάθε μήνας ξεκλειδώνοντας το σεντούκι!

Πορτοκάλι

Το ξέρατε ότι τα πορτοκάλια δεν υπήρχαν πάντα στη φύση;

Το αγαπημένο φρούτο με τα πολλά οφέλη αποτελεί υβρίδιο μανταρινιού και φράπας (πόμελο) σε αναλογία 75-25% αντίστοιχα, έχοντας πάρει χαρακτηριστικά και από τα δύο φρούτα. Στη μυθολογία, θεωρούνταν φρούτα των θεών ενώ, σύμφωνα με μια εκδοχή, τα «χρυσά μήλα» των Εσπερίδων που έκλεψε ο Ηρακλής, ήταν πορτοκάλια και γι’αυτό ονομάστηκε όλη η οικογένεια των φρούτων Εσπεριδοειδή. Η καταγωγή του πορτοκαλιού, όπως και των περισσότερων εσπεριδοειδών, είναι από τη νοτιοανατολική Ασία ενώ η Βραζιλία είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή πορτοκαλιών και ακολουθούν η Κίνα και οι Η.Π.Α. Μια πορτοκαλιά μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9 μέτρα ύψος και να ζήσει πάνω από έναν αιώνα ενώ η γεύση του πορτοκαλιού είναι η πιο διαδεδομένη παγκοσμίως μετά τη σοκολάτα και τη βανίλια. Αν σας αρέσουν τα γλυκά πορτοκάλια τότε θα πρέπει να διαλέγετε αυτά με το μεγαλύτερο «αφαλό». Σήμερα στην Ελλάδα η πορτοκαλιά καλλιεργείται κυρίως στη Λακωνία, στην Αργολίδα και στην Άρτα. Σε αυτές τις περιοχές οι παραγωγοί μας διαλέγουν τα πιο γλυκά και ζουμερά πορτοκάλια τους για να σας προσφέρουμε τον αγαπημένο σας φυσικό χυμό πορτοκάλι 2 λίτρων με χαμηλή οξύτητα. Είναι ιδανικός για όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι και φυσικά δεν περιέχει ζάχαρη!

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του christodouloufamily.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. X