Ο Θησαυρός του μήνα

Στην Οικογένεια Χριστοδούλου εδώ και 2 γενιές προσφέρουμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης με φροντίδα και αγάπη. Δες τι κρύβει ο κάθε μήνας ξεκλειδώνοντας το σεντούκι!

Καρότο

Το ήξερες ότι τα καρότα δεν ήταν πάντα πορτοκαλί;

Το πρωταρχικό χρώμα του καρότου είναι το μοβ ενώ τα πορτοκαλί καρότα, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, καλλιεργήθηκαν από Ολλανδούς παραγωγούς γύρω στα 1700. Εκείνοι, διασταύρωσαν το άγριο μοβ καρότο με μεταλλαγμένες ποικιλίες λευκών και κίτρινων καρότων και σταδιακά πέτυχαν τη σημερινή πορτοκαλί απόχρωση, με πιο γλυκιά γεύση. Λέγεται ότι οι Ολλανδοί θέλησαν να κάνουν το καρότο πορτοκαλί ως φόρο τιμής στο έμβλημα του τάγματος House of Orange και τους αγώνες για την ανεξαρτησία της Ολλανδίας. Σήμερα, το καρότο συνεχίζει να καλλιεργείται σε μοβ, λευκές, κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη ενώ έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Οι παραγωγοί μας στη Μακεδονία μας προμηθεύουν τα καλύτερα καρότα τους για τους φυσικούς χυμούς μας Μήλο, Πορτοκάλι & Καρότο 2 λίτρα, Ρόδι, Μήλο & Καρότο και Σταφύλι, Πορτοκάλι & Καρότο αλλά και τον βιολογικό χυμό Πορτοκάλι, Μήλο & Καρότο. Όλοι τους φυσικά χωρίς ζάχαρη ή συντηρητικά!

Τα cookies επιτρέπουν μια προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης των λειτουργιών του christodouloufamily.gr. Κάνοντας κλικ στο “Εντάξει” ή χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με την πολιτική cookies μας. X